Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 79

Pagina's
Sorteer op:
Wat is een blaasontsteking?

Wat is een blaasontsteking?

Een ontsteking van de blaas, ook wel cystitis genoemd, is meestal het gevolg van een infectie met de E. Colibacterie. De bacteriën komen de urinebuis binnen en verplaatsen zich dan naar de blaas. Eenmaal in de blaas hechten de bacteriën zich aan de wand van de blaas en vermenigvuldigen zich. Dit leidt tot ontsteking van het blaasweefsel.

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is een chronische aandoening van het spijsverteringsstelsel die diarree, constipatie, buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaakt. 

Wat is schimmelnagel?

Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een frequente schimmelinfectie van de teen- of vingernagels, gemakkelijk te herkennen aan een witte, bruine of gele verkleuring van één of meer nagels. 

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Coeliakie of glutenintolerantie is een levenslange auto-immuunziekte. Het wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt en haver.

Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die huidcellen snel opbouwt. Een opeenhoping van deze cellen leidt tot schilfers op het huidoppervlak. Psoriasis wordt gekenmerkt door witachtige, zilveren plekken. Ze zijn vaak ontstoken en rood, en soms zullen ze barsten en zelfs bloeden.

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?

Stress

Stress

Stress is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Stress is niet alleen een zaak van belasting (draaglast) maar ook van de kracht of weerbaarheid, waarover je beschikt (draagkracht).

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Peesontsteking: wat kan je doen

Peesontsteking: wat kan je doen

Een peesontsteking of tendinitis is een pijnlijke blessure die vaak voorkomt. De oorzaak is een overbelasting, bijvoorbeeld door intensief sporten of een verkeerde lichaamshouding. Gelukkig zijn er ook manieren om een peesontsteking te voorkomen. Lees hier wat je het best kan doen bij een peesontsteking.

Wat is droge mond?

Wat is droge mond?

Droge mond is een aandoening die optreedt wanneer de speekselklieren in je mond niet genoeg speeksel produceren, met als gevolg een uitgedroogd of droog gevoel in de mond. 

Hartfalen

Hartfalen

Wat is hartfalen? Zoals het woord al doet vermoeden, functioneert bij hartfalen het hart niet goed. Het hart is een cruciale spier voor het goed functioneren van het lichaam. 

Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.

Pagina's